Translate (türkçeye çevir)

Bu Blogda Ara

12 Haziran 2018 Salı

Online hedefleriniz



Merhaba! Hedeflerden bahsetme vakti geldi.

Her işletmenin farklı hedefleri vardır. İnternet'te tam olarak neyi başarmak istediğinizi bilmeniz önemlidir. Bu sayede önceliklerinizi doğru belirleyebilir ve planınızı hayata geçirebilirsiniz.

İnternet'in işletmenize yardımcı olabileceği çok sayıda yöntem vardır. Sosyal ağlarda ilişkiler kurabilir, İnternet üzerinden satış yapabilir, yeni müşteriler bulabilir ve hatta mevcut müşterileri elinizde tutabilirsiniz.

Kendinize basit bir soru sorarak başlamak yararlı olabilir: Tam olarak neden dijital dünyaya geçiş yapmak istiyorum?
Bir kuaför salonunuz olduğunu varsayalım. Nihai hedefleriniz şunlar olabilir: daha fazla müşterinin saçını kesmek, standart saç kesiminden daha özel hizmetlerin satışını yapmak ve sunduğunuz ürünlerin satışını artırmak.

Ancak müşterilerin salonunuza gelebilmesi için önce varlığınızdan haberdar olması gerekir.

Dijital dünya, bu hedefinizde size fazlasıyla yardımcı olabilir.
O halde bu hedefle başlayalım: dijital dünyada varlığınızı duyurmak.

Bunun en kolay yollarından biri, işletme girişinizi yerel dijital dizinlere eklemektir. Böylece, kullanıcılar arama motorlarında veya İnternet'teki haritalarda kuaför aradığında işletmeniz gösterilir.

Ardından, işletmenizle ilgili bilgileri paylaşmak için bir web sitesi oluşturabilirsiniz. Açılış saatleriniz, konumunuz, fiyatlarınız, sunduğunuz hizmetler gibi bilgilere yer verebilirsiniz. Hatta, yeni müşterileri salonunuza çekebilecek fotoğraf ve videolar ekleyebilirsiniz.

Facebook, Google+ ve Twitter gibi sitelerde, kreasyonlarınızın fotoğraflarını yayınlayabileceğiniz, özel fırsatlar sunabileceğiniz ve müşterilerinizle gerçekten bağlantı kurabileceğiniz bir sosyal medya sayfası oluşturabilirsiniz.
Bu hedeflere ulaşmaya başladığınızda daha fazla kullanıcı sizin farkınıza varacak. Hedefleriniz doğal olarak değişebilir ve ziyaretçileri ödeme yapan müşterilere dönüştürmeye odaklanabilirsiniz.

Sitenize yeni özellikler ekleyebilirsiniz. İnternet üzerinden randevu ayarlama, kullanıcıların hakkınızdaki olumlu görüşlerini paylaşabileceği "yorumlar" bölümü ve hatta saç ve güzellik ürünlerinizi İnternet üzerinden satabileceğiniz bir e-ticaret mağazası bu özelliklerden birkaçı olabilir.

Ziyaret çi çekmek ve onları müşteriye dönüştürmek için dijital dünyadan yararlanmaya başladığınıza göre artık dijital reklamcılığa yatırım yaparak işinizi büyütebilirsiniz.
Nihai hedefleriniz veya şu anda bulunduğunuz nokta ne olursa olsun, öncelikleriniz doğal olarak değişecek ve işinizle birlikte gelişecektir.
Hedeflerinizi karşıladığınızdan emin olmak için süreç boyunca ilerlemenizi ölçmek gerçekten çok önemli.

Buna "analiz" adı verilir. Analizler, nelerin işe yaradığını ve nelerde değişiklik yapılabileceğini öğrenmenize olanak tanır.

Dijital dünyada başarınızı ölçmek için kullanabileceğiniz birçok seçenek var. Daha sonra bu konuyu ayrıntılı olarak ele alacağız.
Şimdi tekrar özetleyelim. Dijital dünyaya geçmeden önce tam olarak neyi başarmak istediğinizi düşünün. Ardından, hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak farklı dijital fırsatları bir öncelik sırasına sokun.
Sonraki birkaç videoda plan yapmanıza yardımcı olacağız. Öncelikle, dijital varlığınızı oluşturabileceğiniz farklı yöntemleri ele alacağız.

Ardından, işletmenizi İnternet'te pazarlamanız için farklı yöntemlere odaklanacağız.

Son olarak, dijital dünyadaki çalışmalarınızı nasıl ölçebileceğinizi ve geliştirebileceğinizi açıklayacağız.



cevap yeni saç boyaları almak dışındaki tüm seçenekler doğru

DERS TAMAMLANDI

Aferin, doğru!

SIRADAKİ DERS
Online olmak Ahmet'in salonuna yeni müşteriler çekmesine, müşterilerden geri bildirim almasına ve herkese uzun çalışma saatlerini duyurmasına yardımcı olabilir.
Online varlığının olmasının, yeni ürünler satın almasına katkısı olmayacaktır.

Sonraki adımlar

İnternette varlık gösteriyor olmanız, olmamanız fark etmez. Biraz kafa yorun. İnternetle daha çok haşır neşir olup ulaşmak istediğiniz en büyük üç hedefi yazın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hamile olup çalışan anneler için 32+0 da alınan çalışabilir raporu

merhaba bugün çalışan anneler için bilinmesi gereken çok önemli bir konu hakkında bilgi paylaşmak istedim eğer hamileyseniz ve doğuma kada...