Translate (türkçeye çevir)

Bu Blogda Ara

18 Haziran 2018 Pazartesi

2. Web siteleri nasıl işler( Bilginizi sınayın)


Bilginizi sınayın

Ceren, kendi pastanesi için nasıl bir web sitesi yapabileceğini araştırıyor. Web siteleri nedir, nasıl işler anlamaya çalışıyor.

Web siteleri konusunda ne kadar bilgilisiniz? Ceren için doğru olanları seçer misiniz?

Tüm soruları cevaplayıp GÖNDER tuşuna basın.

  1. 1 / 4

IP adresi internete bağlı herhangi bir cihaz tarafından yeri tespit edilebilen bir dizi rakamdan oluşur.DOĞRU       

2 / 4

Tarayıcı online içeriğin nerede barındırıldığını bulur ve kullanıcıya bu içeriği gösterir.DOĞRU

3 / 4

Her web sitesi bir sunucu üzerinde barındırılır.DOĞRU

4 / 4

Kullanıcılar bir web sitesinde gezindiğinde buna "barındırma" denir.YANLIŞ

DERS TAMAMLANDI


Aferin, doğru!



Bir web sitesi yapmak için barındırma hizmeti almanız gerekir. Bunu evinizin üzerinde bulunduğu arazi gibi düşünebilirsiniz. Bazen ücret ödemeniz gerekir, bazı durumlarda ücretsizdir. O yüzden karar vermeden önce farklı seçenekleri değerlendirin.

Bu "arazi" bir sunucu içindeki pek çok araziden biridir. Bir sunucuyu da şirketlerin web siteleri için alan kiraladığı bir sokak olarak düşünebilirsiniz. Aynı posta kodunu paylaşır gibi.

Her sunucunun bir IP yani internet protokol adresi olur. Bu adres internet bağlantısı olan her cihazın yerini belirleyebileceği bir dizi rakamdan oluşur.
Her web sitesinin bir alan adı olur. www.'dan sonra gelenlerin hepsi alan adının parçasıdır. Bunu da evinizin adresi gibi düşünebilirsiniz.
Peki ya biri sizi yani web sitenizi bulmak isterse? Google Chrome gibi bir tarayıcı kullanmaları gerekir. Bu tarayıcı web sitesinin bilgisini bulur, getirir ve sonra görüntüler. Web sitesinin ne kadar sürede yükleneceği, içerdiği bilginin miktarına ve internet hızına göre değişir.


Alan adı olan her web sitesinin, ona karşılık gelen ve IP adresi adı verilen sayısal bir kimliği vardır. Kendi gözünüzle mi görmek istiyorsunuz? Bir web tarayıcısı açın ve adres çubuğuna şu sayı dizisini girin: 
173.194.44.24
Ne görüyorsunuz?

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hamile olup çalışan anneler için 32+0 da alınan çalışabilir raporu

merhaba bugün çalışan anneler için bilinmesi gereken çok önemli bir konu hakkında bilgi paylaşmak istedim eğer hamileyseniz ve doğuma kada...