Translate (türkçeye çevir)

Bu Blogda Ara

13 Haziran 2018 Çarşamba

3. İnternetteki varlığınızı pazarlamak


Online'da başarıya doğru ilk adımlarınız

İşletmenizi dijital platformda tanıtmanın birçok yolu var. Ancak işe koyulmadan önce hedeflerinize ulaşmanız için bir plan oluşturmanız ve bu planı oluşturmak için de sormanız gereken bazı sorular var: Ör. Bu dijital kanallar nasıl işliyor? İhtiyaçlarınıza en uygun seçenekler hangileri?
 
Pekâlâ, İnternet'te kendinize yer edindiğinize göre artık sanal vitrininize daha fazla müşteri çekmenin yollarını arıyorsunuz.

Bunu yapmak için arama motorlarını, diğer web sitelerini, sosyal medyayı ve e-postayı kullanabileceğiniz bazı muhteşem stratejilerden bahsedelim.

Biraz sizden söz edelim. Müşterilerin sizi İnternet'te bulmasını nasıl sağlayacaksınız?

Dijital dünyadan yararlanarak bunu yapmanın birkaç yolu vardır.
Arama motorlarıyla başlayalım. Kullanıcılar arama motoruna bir kelime öbeği girdiğinde tam olarak ne aradığını söylemiş olur.

Alakalı ürün ve hizmetler sunuyorsanız arama motorları işletmenizi arama sonuçlarında gösterir.
Arama motorlarını kullanabileceğiniz iki yöntem mevcut. Her iki yöntem hakkında kapsamlı bilgiler paylaşacağız.

Bunlardan birincisi, işletmenizi ücretsiz arama sonuçlarında tanıtmanıza yardımcı olan arama motoru optimizasyonudur ( SEO ).

İkincisi ise arama sonuçlarında reklam alanı satın almanıza olanak tanıyan arama motoru pazarlamacılığıdır ( SEM ).
SEO , sitenizi, sunduğunuz ürün ve hizmetleri arayan doğru kullanıcıların karşısına çıkarmayı sağlayan yöntemdir.

Bunu yapmanın birçok yolu var. Bunları daha sonra ayrıntılı olarak açıklayacağız. Ancak öncelikle kullanıcıların arama çubuğuna gerçekte girdiği kelimeleri, yani anahtar kelimeleri bilmek gerekir. Anahtar kelimeler, işletmenizle en alakalı kelimelerdir.

Anahtar kelimeleri anlamak, bu kelimeler arandığında nasıl gösterileceğinizi iyileştirmenize yardımcı olur. 

Öte yandan SEM , işletmelerin İnternet'te belirli anahtar kelimeleri arayan kullanıcılara reklam yayınladığı ücretli bir yöntemdir.

En büyük arama motorları, açık artırma sistemi kullanır. Birçok farklı işletme, hedeflemek istediği anahtar kelimelere teklif vererek reklamlarını göstermek için açık artırmada rekabet eder.

Arama, kullanıcılara ulaşmak için mükemmel bir yol olsa da İnternet'te daha pek çok seçenek mevcut. Haber okumak, maç sonuçlarını öğrenmek, yemek tariflerine bakmak, video izlemek ve genel olarak İnternet'teki bir sürü ilginç içeriğe göz atmak bu seçenekler arasındadır.

Tüm bu içeriklerin yanında reklamları görebilirsiniz. Buna görüntülü reklamcılık adı verilir.

Görüntülü reklamlar, İnternet'te her yerde gösterilir ve metin, resim, video ve tıklayarak etkileşimde bulunulabilen reklamlar gibi birçok farklı biçimde sunulabilir.

Görüntülü reklamlar, mesajınızı iletmek için mükemmel bir yol olabilir. Ayrıca, reklamlarınızın gösterilmesini istediğiniz kullanıcıları, web sitelerini, sayfaları seçebilirsiniz.

Facebook, Twitter veya Google+ gibi sosyal medya siteleri, işletmenizin bilinirliğini artırmak için bir başka seçenek sunar. Bu siteler özellikle müşterilerle ilişkiler kurmada yararlıdır.

Çoğu ağda, işletmeniz için sayfa veya profil oluşturursunuz. Daha sonra, anlamlı konuşmalar başlatarak ve işletmenizin İnternet'teki sosyal varlığını büyütürken oluşturduğunuz içeriği paylaşarak birçok kullanıcıyla bağlantı kurabilirsiniz.

Bu konuyu özetlemeden önce, işletmelerin dijital dünyayı kullanabileceği önemli yöntemlerden bir başkasına değinmeyi unutmayalım: e-posta ile pazarlama.

Gelen kutunuzu dolduran, istenmeyen veya "spam" e-postalardan değil, hâlihazırda sizden haberdar olmak istediğini belirten kullanıcılara alakalı bilgiler ve fırsatlar göndermekten bahsediyoruz.

Kullanıcıların e-posta listenize kaydolmasını veya bu özelliği etkinleştirmesini sağlayabilirsiniz. Gerisi size bağlıdır. Sitenizden randevu alan kullanıcılara kupon gönderebilir, özel etkinlikleri ve indirimde olan öğeleri tanıtabilirsiniz.
İnternet'te kullanıcıları nasıl bulabileceğinizi ve kullanıcıların sizi nasıl bulabileceğini öğrenmek, işletmeniz için büyük bir başarının kapılarını aralayabilir.

Ne kadar fazla dijital pazarlama türü denerseniz, en değerli müşterilerinize dijital dünyanın neresinde olursa olsun ulaşmak için o kadar fazla fırsatınız olur.

Anahtar eğitimler

Artık internettesiniz. Şimdi istediğiniz müşterileri çekme zamanı. Bu müşterilerin sizi en iyi şekilde bulmalarına yardımcı olacak, denenmiş ve başarısı kanıtlanmış online pazarlama yöntemlerini inceleyeceğiz:
  • Arama motorları
  • Diğer web siteleri
  • Sosyal medya
  • E-posta
 
Bilginizi sınayın

Ahmet'in web sitesi istediği kadar ziyaretçi çekemiyor.
Arama motoru pazarlamacılığının (SEM) faydalı olabileceğini duymuştu, ama ne işe yaradığını pek bilmiyor.
SEM'in sağladığı olanakları açıklayabilir misiniz?
Seçenekleri açıp kapayarak doğru cevap veya cevapları bulun ve GÖNDER tuşuna basın.
1.    1-Arama sonuçları sayfasında reklam alanı satın almak
2.    2-Arama motorlarında içeriği göstermek için anahtar kelimelere teklif vermek
3.   3- Web sitesi içeriğinde anahtar kelimeleri etiketlemek
4. 4-   Web sitesi tasarımını optimize etmek

DERS TAMAMLANDI

Aferin, doğru!

Arama motoru pazarlamacılığı (SEM) arama motoru optimizasyonundan (SEO) farklı bir şeydir.
SEM'de işletmeler açık artırmaya girmek için ödeme yaparlar. Sonra bir web sitesindeki reklam alanı için teklif verirler ve kazananın reklamı görüntülenir.
Kendi sitenizin içeriğinde anahtar kelimeleri etiketlemek, web sitenizin arama motoru sonuçlarında daha önlere çıkma şansını artırabilir. Buna arama motoru optimizasyonu (SEO) denir ve Ahmet'in daha fazla potansiyel müşteriye ulaşmasını sağlayabilecek ücretsiz bir yöntemdir.
Ancak ne SEM ne SEO ücretsiz pazarlama alanı ya da web sitesi tasarımının optimizasyonunu sağlamaz.

Sonraki adımlar


Ziyaretçilerinizi kendinize nasıl çektiğinizi, onları gelecekte nasıl bulmak istediğinizi yazın. Her biri için hedeflediğiniz müşteri tiplerini ve reklam mesajları için hangi fikirleri ortaya atmak istediğinizi sıralayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hamile olup çalışan anneler için 32+0 da alınan çalışabilir raporu

merhaba bugün çalışan anneler için bilinmesi gereken çok önemli bir konu hakkında bilgi paylaşmak istedim eğer hamileyseniz ve doğuma kada...