Translate (türkçeye çevir)

Bu Blogda Ara

21 Haziran 2018 Perşembe

3. Müşteri davranışlarını anlama(Bilginizi sınayın)


Bilginizi sınayın

Holly'nin bir dans stüdyosu var. Holly, dans derslerinin satışını artırmak için pazarlama ekibinin şirketin internetteki varlığını nasıl güçlendirebileceğini inceliyor.

Ekip, güçlendirme çalışmalarının başlangıç noktası olarak müşteri geri bildirimlerini aldı ve müşteri yolculuklarını haritalandırdı. Bu haritalandırma sonucunda müşterilerin online platformda genellikle iki konuda sıkıntı yaşadığı görüldü: web sitesinde gezinme ve işletmenin iletişim bilgilerini bulma.

Holly müşterilerden gelen geri bildirimlere yanıt vermek için markasının hangi temas noktalarını değiştirmeli?

Doğru seçeneği/seçenekleri işaretleyip GÖNDER düğmesine basın.

  1.  

Web sitesi düzeni/ DOĞRU

  1.  

Instagram hesabı

  1.  

Eğitmenin Blogu

  1.  

E-posta pazarlama kampanyaları/DOĞRU

DERS TAMAMLANDI

Aferin, doğru!

Müşteriler web sitesinde gezinirken güçlük yaşadığı için Holly ve ekibi, web sitesinin tasarımının ve sayfa düzeninin nasıl iyileştirilebileceğine odaklanmalıdır.

Müşteriler iletişim bilgilerini bulmakta da zorlanıyorlardı. Holly net bir "Bize Ulaşın" sayfası oluşturarak ve iletişim ayrıntılarını her sayfanın altbilgi bölümüne ekleyerek bu bilgilerin bulunmasını kolaylaştırabilir. Bu bilgileri e-posta pazarlama kampanyalarına da ekleyebilir. Böylece müşteriler, web sitesini ziyaret etmek zorunda kalmadan işletmeyle iletişim kurabilir.

Sonraki adımlar

Müşteri yolculuğunu ve onu etkileyen temas noktalarını düşünün. Kendi işletmenizi veya iyi bilinen bir markayı örnek alarak, kendinizi müşteri yerine koyun ve müşteri yolculuğunun baştan sona haritasını çıkarın. Her temas noktasında aşağıdaki soruları cevaplayın:

1. Bu temas noktası müşteri olarak size nasıl bir değer sunuyor?
2. Bu temas noktası, markadan beklentilerinizle örtüşüyor mu?
3. Müşterilere daha iyi bir deneyim sunmak için bu temas noktası nasıl iyileştirilebilir? 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hamile olup çalışan anneler için 32+0 da alınan çalışabilir raporu

merhaba bugün çalışan anneler için bilinmesi gereken çok önemli bir konu hakkında bilgi paylaşmak istedim eğer hamileyseniz ve doğuma kada...