Translate (türkçeye çevir)

Bu Blogda Ara

27 Haziran 2018 Çarşamba

1. Arama motorunun temel öğeleri



Merhaba! Bu videoda, biraz arama motorlarının tarihinden bahsedeceğiz. Arama motorlarının iş dünyasını nasıl değiştirdiğini ve neden işletmenizi pazarlamanız için harika bir yer olduğunu açıklayacağız.

Peki, arama motorlarının çıkış noktası nedir? En eski arama motorlarından biri, 1990 yılında çıkarılan ve dosya adlarına -temelde web sitesi adlarına- erişim imkânı sunan Archie adlı bir programdı. Ancak, Archie'den sayfalarda ne olduğunu öğrenemiyorduk.

Aradan geçen birkaç on yıllık sürede Google, Bing, Yahoo!, Yandex gibi arama motorları büyük mesafe kat etti. Bu arama motorları, inanılmaz derecede gelişmiş bilgisayar programları kullanarak muazzam sayıda web sayfası içinden ayıklama yapar.


Çoğu arama motoru temelde aynı işleyiş biçimine sahiptir. Bir şey bulmak isteyen kullanıcı, arama sorgusu denen bir sözcük veya sözcük öbeği yazar.

Ardından arama motoru, sorguyu web sayfalarından oluşan kataloğuyla karşılaştırır ve aramayı yapan kişiye göstermek üzere en iyi eşleşmeleri çıkarır. Ve bunlar da arama sonuçları sayfasında görüntülenir.

Amaçları, aramayı yapan kişiler için mümkün olan en alakalı sonuç listesini oluşturmaktır. Sonuçlar sayfası web sitesi bağlantıları barındırsa da yerel işletme listeleri, satılık eşyalar, reklamlar, görseller, haritalar, videolar ve daha pek çok başka şeye rastlayabilirsiniz.
Peki bu sizi ne açıdan ilgilendiriyor?

Diyelim ki Alaçatı'da bir kahve dükkânınız var. Biri, kahve dükkânı Alaçatı diye arama yaptığında -yani sizi aradığında- işte bu, arama sonuçları sayfasında görünmeniz için mükemmel fırsattır.

Aynı şekilde, klima üniteleri onarımı yapan bir teknisyenseniz veya akşam yemeğine paket servis çıkarmaya hazır bir yerel lokantanız varsa, insanlar ilgili sözcük veya sözcük öbeklerini arattığında karşılarına çıkmayı arzu edersiniz.

Peki neden? Çünkü arama motoruna girilen sözcükler, aramayı yapan kişinin, ürün ve hizmetlerinize tam da o anda ilgi duyduğunu belirtir.


Şimdi neden arama ağı gibi harika bir yerde bulunmanız gerektiğini anladınız mı? Sizi zaten aramakta olan insanları hedeflemenin bir yolu bu.

Tüm bunlar lafta kalıyor sanmayın. Çoğu pazarlamacı, arama ağının dijital pazarlama stratejileri için vazgeçilmez olduğunu ve bunun sayılarla desteklendiğini söyleyecektir.

Peki bu, diğer dijital reklamcılık yöntemlerini göz ardı etmeniz gerektiği anlamına mı geliyor? Tabii ki hayır! İşletmenizi tanıtmak için yaptığınız planda sosyal medya, e-posta ile pazarlama ve görüntülü reklamcılık gibi çok farklı yöntemlere yer verebilirsiniz ve vermelisiniz de.

Fakat ürün ve hizmetlerinizi İnternet'te tanıtmak isteyen bir işletmeyseniz arama ağında yer almak, kazandırma şansı oldukça yüksek bir yatırımdır.

Anahtar eğitimler

Arama motorları, arama yapanların tam olarak aradıkları şeyi bulmalarını sağlamak için interneti bir katalog gibi görür. Bu da onları son derece kullanışlı bir pazarlama aracı yapar. Bu videonun değindiği konular:

  • Arama motorlarının kısa tarihçesi
  • Arama motorları iş dünyasını nasıl değiştirdi?
  • İşe neden aramadan başlamak gerekiyor?

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hamile olup çalışan anneler için 32+0 da alınan çalışabilir raporu

merhaba bugün çalışan anneler için bilinmesi gereken çok önemli bir konu hakkında bilgi paylaşmak istedim eğer hamileyseniz ve doğuma kada...