Translate (türkçeye çevir)

Bu Blogda Ara

18 Haziran 2018 Pazartesi

4. Web siteleri ve işletme hedefleriniz

Bu derste, müşterilerinizle ortak bir noktada buluşmayı, diğer bir deyişle, ziyaretçilerinizin istekleriyle işletmenizin ihtiyaçlarını web sitenizde nasıl denge içerisinde bir araya getirebileceğinizi ele alacağız. Hedeflerinizi gözden kaçırmadan bir müşteri gibi düşünmeyi ve web sitenizi buna uygun şekilde tasarlamayı ayrıntılı olarak açıklayacağız.

Artık sitenizi tasarlamaya başlıyorsunuz. Bunu yaparken hedeflerinizi aklınızda bulundurun. Ancak ziyaretçilerinizin ne aradığını da hesaba katın. Kullanıcılar sitenizde ne yapmak istiyor - Siz ne yapmalarını istiyorsunuz. Bu ikisi arasındaki uyum, başarının sırrı.

Bir örnek. Telefon numarasını bulmak için bir web sitesine gittiğiniz olmuştur. Belki bir soru sormak, belki de yol tarifi almak için mağazayı aramak istemiş olabilirsiniz. Numarayı kolayca bulabildiniz mi?

İşletmenizin telefon numarasını sitenizin her sayfasına ve kolayca görülebilecek bir yere yerleştirin, hatta isterseniz vurgulayın. Ziyaret çileri sizi telefonla aramaya teşvik edecek, örneğin “hemen arayın” gibi bir metin de ekleyebilirsiniz. Ve ziyaretçilerin ilk durağı olabileceği için İletişim sayfanızın kolayca bulunabilmesini sağlayın.

Sitenizi telefon veya tabletten ziyaret eden kişilere de tek dokunuşla size telefon etmek imkanı sunun.

Şimdi pastanemize dönelim. Pastanenize daha fazla bölge sakininin gelmesini istiyorsunuz diyelim. Müşterileriniz ise canları taze simit çektiğinde sizi nasıl bulacaklarını bilmek istiyor. Web sitenize haritalı bir yol tarifi eklemek her iki tarafı da mutlu edebilir.

Peki, ziyaretçiler web sitenizde başka ne gibi şeyler arıyor olabilir? Fiyatlar mı? Özel teklifler mi? İşinizin ustası olduğunuzu gösteren sertifikalar mı?

Tüm bunları kolayca ulaşılabilir kılarak, işletmenizin hedeflerini ziyaretçilerinizin ihtiyaçlarıyla uyumlu hale getirmiş olursunuz.

Ayrıca, ziyaretçilerinizin web sitenizde neler yaptığını analiz yoluyla nasıl ölçeceğinizi öğrenmek istiyorsanız bu konuyu işlediğimiz derslerimizi izleyin.

Şimdi içerik, yani sayfalarınızda bulunan sözcükler hakkında konuşalım.

Kullandığınız sözcükler bir pazarlama konuşmasının çok daha ötesine geçmelidir. Fazla teknik sözcüklerden ve ne kadar mükemmel olduğunuzu abartılı şekilde vurgulamaktan kaçınmalısınız.

Bunun yerine, müşterilerinizin ihtiyaçlarını nasıl karşılayabileceğinizi veya sorunlarını nasıl çözebileceğinizi açıklayın. Konuya ziyaretçilere yardımcı olmak için neler yapabileceğiniz çerçevesinden yaklaşırsanız, içeriğiniz daha ilgi çekici hale gelmekle kalmaz, insanlara daha fazla yardımcı da olur.


Bunu başarabilmek için, özgüven sergileyen ama göz korkutucu olmayan bir ton kullanın. Müşteri kitleniz uzay mühendislerinden oluşmuyorsa her şeyi günlük dille açıklayın.

Ziyaret çilerinizle bağ kurmanıza yardımcı olacak bir öykü anlatın. Birlikte çalıştığınız müşterilerin yazdığı referans yazıları veya videolar işe yarayacaktır. Ya da tüketicilerin ürün veya hizmetleriniz hakkında doğrudan sitenizde yorum yazmasına olanak tanıyabilirsiniz.

Her saniyenin önemli olduğunu unutmayın. Ziyaret çiler web sitenizde uzun süre kalmayacak. Sayfalardaki sözcüklere belki hızla göz gezdirirler, belki onu bile yapmazlar. Ancak resimler, başlıklar ve anlaşılabilir bir gezinme düzeni ziyaretçilerin sitenizden ayrılmadan önce tam da aradıkları şeyi bulmalarına yardımcı olabilir.

Web sitenizi tasarlayıp oluştururken işletmenizin hedeflerini ve ziyaretçilerinizin isteklerini göz önünde bulundurursanız, sitenin başarı şansı çok daha yüksek olur.

Anahtar eğitimler

Web sitenizi yaparken, işletme hedeflerinizle ziyaretçilerin isteklerini nasıl ortak bir noktada buluşturacağınızı düşünün. Bu derste konuşacağımız konular:
  • Web sitenizi kullanarak işletme hedeflerinizi ileriye taşımak
  • Müşteri gibi düşünmek
  • Hikayenizi internette anlatmak
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hamile olup çalışan anneler için 32+0 da alınan çalışabilir raporu

merhaba bugün çalışan anneler için bilinmesi gereken çok önemli bir konu hakkında bilgi paylaşmak istedim eğer hamileyseniz ve doğuma kada...