Translate (türkçeye çevir)

Bu Blogda Ara

12 Haziran 2018 Salı

dijital atölye ders 2

Merhaba!


İnternet'in günlük yaşamlarımızı nasıl değiştirdiğine değindik. Şimdi de uygulamaya geçelim. Sayıları gitgide artan dijital fırsatlar sizin için aslında ne anlama geliyor?

Bu videoda dijital dünyanın temel bileşenlerinden, bu bileşenlerin işletmenizle ilişkisinden ve nasıl bir başlangıç yapacağınızdan bahsedeceğiz.
Bir tamirhaneniz olduğunu ve işlerinizin tavsiyelerle, kulaktan kulağa pazarlamayla büyüdüğünü varsayalım. Şimdiye kadar dijital dünyada varlık göstermiyordunuz ancak artık işletmenizi bir sonraki seviyeye taşımak istiyorsunuz. Dijital varlığınız, online olmanız, işletmenizin başarılı olmasına nasıl yardımcı olacak?
İnternet'te var olmanın en büyük yararlarından biri aramanın sunduğu avantajlardan faydalanmaktır. Dijital varlığa sahip olmanız, kullanıcıların İnternet'e girip sizinki gibi bir işletmeyi aradığında işletmenizi görebileceği anlamına gelir.
Bir kullanıcının "tamirhane İstanbul" için arama yaptığını ve tamirhanenizin sonuçlarda gösterildiğini varsayalım. Bu, işletmenize ne gibi avantajlar sağlayabilir?

Sayısız olasılık var. Bir müşteri, sizin web sitenize yönlendiren bir bağlantıyı tıkladığında sizin hakkınızda bir sürü bilgi edinebilir.

İnternet'te yayınladığınız , araba bakımı hakkındaki bilginizi sergileyen bir videoyu izleyebilirler.

Memnun kalan başka müşterilerin yorumlarını okuyabilirler.

Fiyatlarınızı inceleyebilir, mağazanızı haritada bulabilir, 65 km mesafeye kadar ücretsiz çekici hizmeti verdiğinizi öğrenebilirler.

Soru sormak veya fiyat teklifi istemek için form doldurabilirler.

Hatta sosyal medya sitelerinize gelerek daha da fazla ipucu, fotoğraf ve video bulabilirler.

Başlangıçta web sitenizde tüm bu özellikleri sunamayabilirsiniz ancak bu örnekler size online dünyada yapabilecekleriniz hakkında fikir verecektir.
Avantajlar bu kadarla da kalmıyor!

Dijital varlığınız size potansiyel müşteriler hakkında değerli bilgiler de sunabilir: Ne istiyorlar ve istediklerini onlara nasıl sağlayabilirsiniz? Nasıl mı? Dijital reklamcılık, kullanıcılara tam olarak sunduğunuz ürün veya hizmeti aradıkları sırada, hedefi belirlenmiş reklamlar göstermenize olanak tanır.
Örneğin, Arama Ağı reklamcılığından yararlanarak potansiyel müşterilere reklam gösterebilirsiniz. Mesela reklamlarınızın "otomobil tamiri İstanbul" için arama yapan kullanıcılara gösterilmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca, reklamlarınızı mağazanıza belirli mesafede bulunan yerlerde gösterilecek şekilde sınırlandırabilirsiniz. Kullanıcıların reklamınızı tıklama, sitenizi ziyaret etme, form doldurma veya video izleme gibi belirli işlemleri gerçekleştirip gerçekleştirmediğini bulmak için analiz araçlarını kullanmayı öğrenebilirsiniz.
Heyecan verici, değil mi? Peki, nasıl başlangıç yapacaksınız? Öncelikle korkmayın: Günümüzde sunulan araçlar ve teknolojiler kolayca öğrenilebilir, kullanılabilir ve edinilebilir. Hatta birçoğu da ücretsiz.
Aslında birçok işletme için dijital dünyaya adım atıp online'a geçmenin en büyük zorluğu teknolojik araçlara alışmak değil bir plan oluşturmaktır.
Bu konuda size yardımcı olacak çok sayıda videomuz var. Ancak öncelikle ele almanız gereken ana maddelerin üzerinden geçelim.

Birincisi, kapsam. Başta web, mobil platform ve sosyal medya olmak üzere çok sayıda seçenek var. Nereden başlamak ve nereye ulaşmak istiyorsunuz?

İkincisi, Teknoloji ve İçerik: Sitenin teknik ve reklam özellikleriyle kendiniz mi ilgileneceksiniz - bu daha fazla zaman gerektirebilir- yoksa yardım mı alacaksınız - bu da daha fazla para gerektirebilir, öncelikle buna karar verin.

Sonuncusu, Maliyet ve Zaman: Gerçekçi bir bütçe hazırlayın ve makul aşamalardan oluşan bir zaman planlaması çizin. Ve her ikisine sıkı bir şekilde uyun.
Her gün binlerce küçük ölçekli işletme sahibi kişi, web'den yararlanarak istediği sonuçları elde ediyor. Hemen yan mahalledeki ve tüm dünyadaki müşterilere ulaşmak gibi büyük bir fırsat kaçırılamaz.

Cesur bir adım atın ve dijital dünyaya geçiş yapın!
Bilginizi sınayın

işte cevaplar
4 ve 6 hariç hepsi
açıklayacak olursak
  • Müşterilerine daha görünür olur
  • Reklamlarında yerel müşterileri hedefleyebilir
  • Müşterileriyle iletişim kurması daha kolay olur
  • Müşterilerin internet davranışlarıyla ilgili daha fazla içgörüye ulaşır

 
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hamile olup çalışan anneler için 32+0 da alınan çalışabilir raporu

merhaba bugün çalışan anneler için bilinmesi gereken çok önemli bir konu hakkında bilgi paylaşmak istedim eğer hamileyseniz ve doğuma kada...